Onze klanten STEL UW VRAAG ONLINE

Uniserver

Uniserver transformeert met succes in Cloud-dienstverlener met ondersteuning van TelecityGroupUniserver

"Van alle datacenters matchte TelecityGroup het beste met ons kerncriterium: zo hoog mogelijke kwaliteit bieden...  We hebben absoluut een goede keuze gemaakt, want de vraag naar flexibele en betrouwbare hosting diensten is sindsdien explosief gegroeid”

Hugo van Diepen,
Owner & Commercieel Directeur, Uniserver

IT-dienstverlener Uniserver bestaat in 2010 precies 10 jaar. Sinds de oprichting heeft het bedrijf in Heerhugowaard zich ontwikkeld van webhoster voor kleine bedrijven tot aanbieder van schaalbare en flexibele IT-diensten zoals Virtual Server Hosting aan MKB- en grotere ondernemingen. Nadat Uniserver zo’n 3 jaar geleden van start ging met virtualisatie, is de onderneming nu ook actiever de ‘Cloud’ ingedoken en biedt het Infrastructure as a Service (IaaS) als eerste op de Nederlandse markt. In haar evolutie van webhoster naar Cloud Hosting dienstverlener vertrouwt Uniserver al ruim 7 jaar op de datacenter diensten van TelecityGroup.


Uniserver werd op 2 maart 2000 opgericht door Hugo van Diepen en Ronald Bezuur als antwoord op de groeiende vraag naar webhosting. Sindsdien heeft Uniserver met Virtual en Managed Server Hostingeen sterke naam binnen de Nederlandse hostingbranche opgebouwd. Het bedrijf is actief lid van de Dutch Hosting Providers Association (DHPA), waarvan de leden samen zo’n 80 % van de hostingmarkt in handen hebben. Inmiddels telt Uniserver 40 medewerkers en ruim 8000 klanten, waaronder ABN AMRO, Fuji,  HotelSpecials,  KPN, MeteoOnline , OHRA, Sonja Bakker en Ticketscript. Na vorig jaar als eerste in Nederland Infrastructure as a Service te introduceren, lanceerde Uniserver in 2010 als uitbreiding van deze dienst partnerprogramma Cloud-in-a-Box. Met dit uitgebreide dienstenportfolio kan Uniserver kantooromgevingen voor bedrijven tot wel 1000 werknemers hosten.


Tijdens haar tienjarig bestaan is de markt waarin Uniserver opereert aanzienlijk veranderd. Van Diepen: “In 2000 hoefde je je als hostingprovider nog niet echt te onderscheiden. De vijver van klanten was groot genoeg voor iedereen. Als gevolg van de dot.com crash veranderde dat. De markt van internethosting ging zich splitsen tussen prijs of kwaliteit. Wij kozen met overtuiging voor kwaliteit. Dit had gevolgen voor ons toenmalige datacenter dat niet meer bij onze veranderende eisen paste. Van alle datacenters matchte TelecityGroup het beste met ons kerncriterium: zo hoog mogelijke kwaliteit bieden. We begonnen met een suite in Telecity1. Een aantal jaren geleden is daar ruimte in een andere locatie van TelecityGroup, Telecity3, bijgekomen. We hebben absoluut een goede keuze gemaakt, want de vraag naar flexibele en betrouwbare hosting diensten is sindsdien explosief gegroeid”


Vier jaar geleden kwam Uniserver met de komst van virtualisatie wederom voor een belangrijke keuze te staan. Het bedrijf greep haar kans en  en werd in 2007 de eerste service provider partner van VMware in de Benelux. Van Diepen: “We zijn zo’n 2 jaar geleden begonnen onze klanten te virtualiseren. Het aantal fysieke servers hebben we daarbij drastisch kunnen terugbrengen, naar 8 tot 10 % van wat het vroeger was. Via ons eigen volledig redundante UniStructure platform, die over de beide datacenters van TelecityGroup heen is gebouwd bieden we onze klanten een –gegarandeerde beschikbaarheid van 99,98% op fysieke en virtuele servers. .”


Virtualisatie maakte ondertussen de weg vrij voor on demand diensten en voor Uniserver was het aanbieden van Infrastructure as a Service een logisch vervolg op haar Managed Server Hosting-diensten. Desondanks moesten er wel de nodige inspanningen voor geleverd worden.  Van Diepen: “Als je diensten ‘as a service’ aanbiedt, ben je voor het functioneren er van doorgaans afhankelijk van meerdere ketenpartners. Als je transparantie in je dienstverlening nastreeft, betekent dit dat de diensten van je ketenpartners ook helder geformuleerd moeten zijn, zodat de eindklant precies weet waar hij voor betaalt en op welk service level hij kan rekenen..”


TelecityGroup speelt als aanbieder van datacenters een belangrijke rol in deze keten. Want het datacenter is uiteindelijk bepalend voor de beschikbaarheid van de diensten van Uniserver.  En zonder garanties dat cloudleveranciers, inclusief de datacenters waar de data fysiek zijn opgeslagen, hun zaken 100 % op orde hebben zullen bedrijven terughoudend blijven om hun bedrijfskritische data in de cloud onder te brengen. Van Diepen: “Wat betreft het nastreven van innovatie en kwaliteit hebben we - elk op ons eigen gebied - een duidelijke klik. Terwijl wij kosten en energie besparen door servers te virtualiseren, optimaliseert TelecityGroup de energie-efficiëntie van haar datacenters. Ook in de stap naar de Cloud ondersteunt TelecityGroup ons, omdat ze de rol die datacenters spelen in het opbouwen van vertrouwen in de Cloud begrijpen. Naast TelecityGroups hoge kwaliteit in techniek, zijn ook processen en beveiliging uitstekend geregeld en duidelijk onderbouwd door accreditaties en SLA’s.  TelecityGroup is helder in de diensten die zij levert en geeft met alle plezier een rondleiding aan onze klanten. En daar is veel belangstelling voor. Elke twee maanden bezoekt een groepje van onze klanten een datacenter van TelecityGroup.”


En dit aantal kan nog wel eens meer worden met de introductie van Uniservers IaaS-dienst Cloud-in-a-box. Dit partnerprogramma bestaat uit een compleet en direct-klaarpakket aan salestools en services waarmee IT resellers en dienstverleners onder hun eigen naam direct hun klanten de Cloud in kunnen helpen. Binnen tien dagen is de organisatie volledig voorbereid om Cloud Hosting te verkopen en te leveren, zodat de investering snel terugverdiend kan worden.  . Daarbij biedt Uniserver diensten waarbij voorgeconfigureerde virtuele servercapaciteit binnen enkele  minuten online beschikbaar wordt gesteld aan klanten en partners.. Vooraanstaande bedrijven als VMware, Microsoft, HP, Dell en Juniper Networks leveren de hard- en software. Dat de belangstelling voor  deze nieuwe Cloud-dienst  groot is  verbaast Van Diepen niet: “Wij kunnen voor onze klanten en partners een heel helder en compleet plaatje schetsen. Het komt er uiteindelijk op neer dat klanten bij ons gebruik kunnen maken van een door ons onderhouden hoogwaardige IT-infrastructuur voor een MKB-prijs. Op dit moment zijn we de enige die dat op deze manier doet. In de markt van Cloud Hostingdie  constant in beweging is lopen wij , mede dankzij TelecityGroup voorop, en dat willen wij graag zo houden.”

TelecityGroup Netherlands B.V.

Gyroscoopweg 2E & 2F,
1042 AB, Amsterdam, Netherlands

Tel: +31 (0) 20 564 0800

Connect with TelecityGroup Twitter Twitter Linkedin Linkedin YouTube YouTube

Contact
Amsterdam +31 (0) 20 564 0800
Dublin +353 (0)1 461 1200
Frankfurt +49 (0) 69 900 210
Helsinki +358 (0)75 7570 400
Londen +44 (0)20 7001 0000
Manchester +44 (0)161 232 3500
Milaan +39 02 489 8000
Parijs +33 (0) 1 49 97 30 60
Sofia +359-2-9707707
Stockholm +46 (0) 8 799 3800
Warschau +48 22 427 39 97
Stel uw vraag
Locaties in heel Europa
Locaties in heel Europa