Onze klanten STEL UW VRAAG ONLINE

CSC

In maart 2008 betrok CSC als eerste onderneming het net geopende nieuwe ‘state of the art’ datacenter van TelecityGroup Nederland in Amsterdam: Amstel Business Park. De groeiende vraag naar outsourcing én een verouderd eigen datacenter in Nederland waren aanjagers van het selectietraject bij CSC.CSC logo

Ik ben onder de indruk van de systemen van TelecityGroup; zowel van de UPS die in een constante stroomvoorziening Zowel de kwaliteit van ons datacenter als de ondersteuning die de technici van TelecityGroup bieden zijn ervoor verantwoordelijk dat we uitstekende IT-diensten leveren en onze marktpositie in IT-outsourcing steeds sterker wordt. Kortom: we bevinden ons in een echte win-winsituatie.“

Paul van Roozendaal,
Directeur CSC Netherlands

Beslissende criteria kwamen voort uit de hoge kwaliteitseisen van zowel haar klanten als CSC zelf, in combinatie met de wereldwijde Groene IT visie van CSC. TelecityGroup Amstel Business Park voldoet niet alleen als eerste datacenter in Nederland volledig aan de richtlijnen op het gebied van energieefficiëntie zoals neergelegd door de gemeente Amsterdam in 2008, maar beschikt tevens over alle benodigde ISO-certificaten. In alle opzichten een perfecte match.

CSC is met 90.000 medewerkers één van ’s werelds grootse ITdienstverleners. Vanuit de divisies Professional Services, Market Solutions en Managed Services bieden zij ICT oplossingen aan overheids- en commerciële organisaties. In Nederland staat het hoofdkantoor van CSC in Bunnik. Er werken ruim 600 werknemers. Onder de business unit Managed Services vallen de outsourcing activiteiten van CSC, die onder meer het beheer van de infrastructuur van haar klanten omvatten.

Begrensde gegevens

Het beheer van de infrastructuur valt uiteen in beheer van het netwerk, het datacenter en de housing. Director Managed Services bij CSC, Henk Postma: “Voor het beheer van infrastructuur beschikt CSC over diverse megacenters over de hele wereld. CSC Nederland maakt voor haar klanten onder meer gebruik van de megacenters in London en Kopenhagen. Diverse klanten in Nederland hebben echter in hun contract vastgelegd dat de gegevens in Nederland moeten blijven. Zoals bijvoorbeeld bij het Landelijk SchakelPunt, waar vanuit privacyrichtlijnen die eis is geformuleerd. Andere klanten willen in verband met een hoge mutatiegraad een datacenter dat binnen een bepaalde (rij)afstand ligt.” Om deze klanten te kunnen bedienen, beschikt CSC al sinds 1986 over een eigen datacenter in Apeldoorn. Het pand moest in de loop van 2008 echter ruimte maken voor nieuwbouw. “Daarbij was ons duidelijk dat wij, om de klanten ook in de toekomst goed te kunnen bedienen, flink zouden moeten investeren in nieuwe datacenterinfrastructuur. Dat zou, vanwege de snelle ontwikkelingen in die markt, een voortdurende en kapitaalintensieve investering betekenen. Aangezien datacenterbeheer bij ons in Nederland geen kernactiviteit is, besloten we dit bij een specialist in te kopen”, aldus Postma.

Hooggekwalificeerd en keurig op tijd

CSC heeft “Groene IT” wereldwijd hoog op haar agenda staan. Dankzij haar initiatieven op dat gebied behoort CSC tot de top 12 van “Green IT Vendors” van ’s werelds belangrijkste IT-publicatie ComputerWorld. Om deze positie te behouden beoordeelt CSC de “footprint” van al haar activiteiten, via meten en monitoren. Energie-efficiëntie is in haar eigen megacenters punt van aandacht, maar vormde ook een belangrijk criterium voor de selectie van het datacenter in Nederland. Daarnaast waren er ook hoge eisen aan security en quality control, waarbij de certificaten ISO-27001:2005 en ISO-9001:2000 als keurmerk gelden.

Henk Postma legt uit: “Als je in proposals aan potentiële klanten kunt aangeven dat je (datacenter) aan de hoge eisen op gebied van security en quality control voldoet, verhoogt dat je kansen.” Zowel op het gebied van de ISO-certificering als de voorwaarden op het gebied van energie-efficiëntie matcht TelecityGroup met de eisen en wensen van CSC en haar opdrachtgevers. TelecityGroups nieuwe ‘state of the art’ locatie Amstel Business Park voldoet als eerste datacenter in Nederland volledig aan de meest recente richtlijnen op het gebied van energie-efficiëntie, zoals neergelegd door de gemeente Amsterdam. Op het gebied van planning en realisatie speelde in de succesvolle samenwerking tussen beide organisaties de factor tijd een cruciale rol. “Met aanzienlijke tijdsdruk heeft TelecityGroup altijd geleverd aan CSC wat ze hebben beloofd. Complimenten daarvoor”, reageert projectmanager Harry van Zurk tevreden. De goede ervaringen vinden ook hun weg naar CSC kantoren in het buitenland. Postma: “CSC EMEA had ook een stem in de beslissing voor TelecityGroup. In landen zonder CSC megacenters, waar klanten lokale datacenters vragen, ligt het voor de hand om contact op te nemen met TelecityGroup.

Toekomst

De verhuizing van de infrastructuur van diverse klanten staat voor de deur. Harry van Zurk: “De klanten mogen natuurlijk niets van de verhuizing merken. We wilden de apparatuur daarom in delen verhuizen, maar de bestaande opstelling - denk aan bekabeling - liet niet toe om er individuele racks uit te halen. Daarom hebben we het moment aangegrepen om de infrastructuur ook te consolideren en virtualiseren, waarmee we de efficiency-slag verder vergroten.” Henk Postma: “Outsourcing is niet meer iets van alleen grote ondernemingen, ook kleinere partijen willen het beheer van hun infrastructuur inclusief het datacenter uitbesteden. De ontwikkelingen in de markt, zowel qua apparatuur als qua regelgeving worden voor hen steeds moeilijker om bij te benen. Wij gaan dus binnenkort met TelecityGroup om de tafel zitten om over flexibele opschaling te praten.” “TelecityGroup wordt door ons als betrouwbaar, innovatief, kwalitatief en zeer efficiënt ervaren. Belangrijke eigenschappen die binnen de CSC organisatie ook zijn terug te vinden en waardoor ik een langdurige en succesvolle samenwerking met TelecityGroup verwacht”, rondt Henk Postma af.

CSC kiest voor TelecityGroup omdat:

  • TelecityGroup een betrouwbare partner is, die alle afspraken na komt
  • TelecityGroup voldoet aan alle gevraagde kwaliteitscertificaten, zoals ISO-27001:2005 en ISO-9001:2000
  • Amstel Business Park qua energie-efficiëntie voldoet aan de criteria binnen CSC’s Groene IT visie
TelecityGroup Netherlands BV

Gyroscoopweg 2E & 2F,
1042 AB, Amsterdam, Netherlands

Tel: +31 (0) 20 564 0800

Connect with TelecityGroup Twitter Twitter Linkedin Linkedin YouTube YouTube

Contact
Amsterdam +31 (0) 20 564 0800
Dublin +353 (0)1 461 1200
Frankfurt +49 (0) 69 900 210
Helsinki +358 (0)75 7570 400
Londen +44 (0)20 7001 0000
Manchester +44 (0)161 232 3500
Milaan +39 02 489 8000
Parijs +33 (0) 1 49 97 30 60
Sofia +359-2-9707707
Stockholm +46 (0) 8 799 3800
Warschau +48 22 427 39 97
Stel uw vraag
Locaties in heel Europa
Locaties in heel Europa