Ons bedrijf STEL UW VRAAG ONLINE

De norm bepalen.
Onze verantwoordelijkheid nemen.

Als toonaangevend operator van carrier-neutrale datacenters in Europa staan wij voor uitmuntendheid en bepalen wij de standaard met onze milieustrategie en kwaliteitsnormen

De nieuwe norm in milieubewust ondernemen

Wij houden ons aan strikte industriestandaarden en wij zijn toonaangevend in de markt met onze milieu-initiatieven. Organisaties die met TelecityGroup werken, kiezen daarmee duidelijk voor een operator die efficiënt energiegebruik en solide milieumanagement centraal stelt.

EU-gedragscode voor datacenters

EU-gedragscode voor datacenters

Wij passen de EU-gedragscode voor datacenters toeom er zeker van te kunnen zijn dat we met onze huidige datacenters maximale efficiëntie leveren. Deze gedragscode biedt richtlijnen en best practices bij het terugdringen van energieverbruik en het vergroten van de efficiency van datacenters.

Onze datacenters zijn volgens ISO 14001 gecertificeerd

Onze datacenters zijn volgens ISO 14001 gecertificeerd

TelecityGroup is gecertificeerd volgens ISO 14001, de internationale norm voor milieumanagement. De internationaal erkende ISO 14001-certificering houdt in dat het bedrijf een hoog niveau van milieuvriendelijke bedrijfsvoering aanhoudt.

Lid Green Grid

Lid Green Grid

Binnen de industrie werken we al geruime tijd samen aan internationale kennisdeling en het opstellen van best practices. Dat doen we onder andere door middel van onze deelname aan Green Grid en andere brancheorganisaties.

Carbon Trust Standard

Carbon Trust Standard

We zijn als eerste datacenteroperator gecertificeerd volgens de Carbon Trust Standard voor ons werk aan het verminderen van onze CO2-uitstoot in het Verenigd Koninkrijk. Deze certificering toont aan dat we onze invloed op de klimaatverandering beperken door CO2-emissies terug te dringen.

Carbon Reduction Commitment (CRC)

Carbon Reduction Commitment (CRC)

Op de ranglijst van het CRC staan ruim 2000 van de efficiëntste bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die meer dan 6000 MWh aan elektriciteit verbruiken per jaar. Op die lijst staat TelecityGroup op nummer 103 van de 2103 bedrijven uit alle branches, wat inhoudt dat we beter scoren van 94% van de bedrijven op de lijst.

Equilibre Plus

Equilibre Plus

TelecityGroup is de eerste datacenteroperator die gebruikmaakt van Equilibre+. Daarmee laat het bedrijf zien dat het nog steeds een leidende rol heeft in het ontdekken en benutten van technologieën die de druk op het milieu verlichten en de maximale efficiency uit datacenters halen. Equilibre+ van het Britse EDF Energy is een garantie dat het equivalent van 21% van de elektriciteit die TelecityGroup in Frankrijk verbruikt, wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, en dat een neutrale CO2-balans wordt bereikt

FTSE4GOOD

FTSE4GOOD

De FTSE4Good-index is ontworpen om objectief de prestaties te meten van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens internationaal geaccepteerde normen. TelecityGroup is al geruime tijd deel van de FTSE4Good-index, wat aantoont dat de Group zich blijft toeleggen op verantwoord ondernemerschap.

De meest efficiënte omgevingen

ls datacenteroperator weten we dat onze grootste impact op het milieu het stroomverbruik van onze datacenters is.

Please wait while the video loads

Om ons energieverbruik en onze CO2-uitstoot terug te brengen, gebruiken we innovatieve technologie om onze datacenters efficiënter te laten draaien en energiezuiniger te koelen. Daarbij hanteren we verschillende maatstaven:

Power Usage Effectiveness (PUE)

Power Usage Effectiveness (PUE)

Het efficiënt gebruik van energie staat voor ons centraal. Dat is te zien aan onze transparante benadering van stroomtoevoer. Onze datacenters zijn zo ontworpen dat ze de beste PUE-score van de industrie behalen onder maximale belasting. Dat levert lagere energiekosten op, waar onze klanten direct van profiteren.

Carbon Usage Effectiveness (CUE)

Carbon Usage Effectiveness (CUE)

Voor deze nieuwe manier van het meten van efficiency tegenover CO2-uitstoot rapporteren wij aan een externe partij, waarmee voor zover bekend de eerste in de industrie zijn. CUE is een gecombineerde score van de efficiency van de bedrijfsvoering en de CO2-uitstoot van de verbruikte energie. Deze maatstaf is een extra stimulans om zowel de efficiëntie van een datacenter te verhogen als energiebronnen met lage CO2-uitstoot te kiezen.

Vrije koeling

Vrije koeling

In veel van onze datacenters maken we gebruik van vrije koeling. Daarmee realiseren we aanzienlijke kostenbesparingen als de buitentemperatuur onder een bepaald niveau zakt. Aan de hand van richtlijnen van ASHRAE worden ideale niveaus van temperatuur en luchtvochtigheid ingesteld, waarbij optimaal gebruik kan worden gemaakt van periodes van vrije koeling.

Thermal energy storage-systemen

Thermal energy storage-systemen

Ons datacenter Zuidoost AMS 5 heeft 's werelds grootste ATES-installatie (Aquifer Thermal Energy Storage). ATES is innovatieve warmtetechnologie waarbij gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke voorraad grondwater die Amsterdam rijk is. Het systeem werkt samen met de jaargetijden. De watervoorraad wordt ondergronds opgeslagen en 's zomers verwarmd door restwarmte van datacenters. In de winter wordt het water gekoeld door de lagere buitentemperaturen. Het koude water wordt vervolgens vanuit een gesloten systeem omhoog gepompt om het datacenter te koelen in de warme zomermaanden.

Scheiding warme en koude lucht

Scheiding warme en koude lucht

Warme en koude lucht wordt gescheiden gehouden in de paden van het datacenter. Als warme en koele lucht zich niet mengen, kan er efficiënter gekoeld worden voor een lager energieverbruik.

Hergebruik van restwarmte

Hergebruik van restwarmte

Restwarmte wordt in veel van onze datacenters gebruikt om kantoorruimte mee te verwarmen. In ons datacenter Condorcet in Parijs wordt restwarmte naar een naburige kas gestuurd die wordt gebruikt door het Franse Instituut voor landbouwkundig onderzoek.

Efficiënte verlichtingssystemen

Efficiënte verlichtingssystemen

De verlichting in onze datacenters is voorzien van bewegingssensoren die onnodig energieverbruik en warmteproductie voorkomen.

Advies: best practices

Advies: best practices

Wij hebben geïnvesteerd in technologie om lucht- en warmtestromen te meten. Aan de hand daarvan kunnen we onze klanten adviseren over een efficiënte configuratie van hun apparatuur.

Milieu-onderscheidingen

We hebben verschillende onderscheidingen gekregen voor ons toonaangevende milieubeleid:

European Business Award 2011

European Business Award 2011

Britse afgevaardigde voor de Award for Environmental and Corporate Sustainability

Greenbang Award

Greenbang Award

Winnaar Best Data Centre Innovation

UK CEED National eWell-Being Awards 2010

UK CEED National eWell-Being Awards 2010

Innovatief gebruik van ICT om het milieu te helpen

Data Centre Leaders Award 2010

Data Centre Leaders Award 2010

Improved Data Centre Energy Efficiency

Tour door het datacenter

Tour door het datacenter

Maak een tour door ons nieuwste datacenter in Parijs, speciaal ontworpen en gebouwd als één van de meest efficiënte datacenters in Europa.

NEEM TOUR

TelecityGroup Netherlands BV

Gyroscoopweg 2E & 2F,
1042 AB, Amsterdam, Netherlands

Tel: +31 (0) 20 564 0800

Connect with TelecityGroup Twitter Twitter Linkedin Linkedin YouTube YouTube

Contact
Amsterdam +31 (0) 20 564 0800
Dublin +353 (0)1 461 1200
Frankfurt +49 (0) 69 900 210
Helsinki +358 (0)75 7570 400
Londen +44 (0)20 7001 0000
Manchester +44 (0)161 232 3500
Milaan +39 02 489 8000
Parijs +33 (0) 1 49 97 30 60
Sofia +359-2-9707707
Stockholm +46 (0) 8 799 3800
Warschau +48 22 427 39 97
Stel uw vraag
Locaties in heel Europa
Locaties in heel Europa